Українські дипломати змогли знайти та врятувати маленьку дівчинку з бабусею, яких окупанти вивезли в Білорусь після того, як розстріляли їхній автомобіль.

Про це у своєму Facebook повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Голова МЗС розповів, що 28 лютого у Київській області рашисти розстріляли автомобіль з мирними жителями. Усередині знаходилася сім’я, яка намагалася виїхати з району активних бойових дій. Мати і батько дівчинки та її 18-річний брат загинули. Бабуся з 5-річною онукою змогли вижити, однак дівчинка отримала кульове поранення в голову. Обох окупанти вивезли на територію Білорусі.

Українські консули змогли знайти постраждалих і відправити за кордон:

«Дитину прооперували в одній з білоруських лікарень. У зв’язку зі втратою батьків, співробітниця консульського відділу посольства Мар’яна Боцвінюк оформила тимчасову опіку та посвідчення особи для повернення в Україну. Сьогодні дитину виписали з лікарні», - пише Дмитро Кулеба.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Міністр уточнює, що українське посольство на орендованому реанімобілі вивезло бабусю з онукою за кордон, де дівчинка продовжує лікуватися. Загрози її життю нині немає.

Глава МЗС додав, що російська агресія принесла Україні горе і біль, але разом з тим проявила все найкраще, що є в українцях, - людяність та готовність до взаємодопомоги.

Нагадаємо, що Михайло Подоляк розкрив підлу тактику російських окупантів в Україні.

Читайте також, що в Офісі Президента вже говорять про припинення вогню.