У Білорусі завели кримінальну справу на радника керівника Офісу президента України Олексія Арестовича за "підбурювання до тероризму".

Політика звинувачують у тому, що на сьогоднішньому брифінгу він нібито закликав до здійснення актів "тероризму" та диверсій на об'єктах біларуської залізниці. Про це стало відомо з повідомлення пресслужби генпрокуратури республіки Білорусь.

У тексті заяви генпрокуратури йдеться:

"Встановлено, що підозрюваний не пізніше 17 березня 2022 року записав та розмістив у глобальній комп'ютерній мережі Інтернет відеоролик із публічними закликами до вчинення актів тероризму та диверсій на об'єктах Білоруської залізниці, вчинення інших дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь".

Сьогодні Олексій Арестович запропонував українцям влаштувати росії "рейкову війну", тобто знищувати залізницю на окупованих територіях. Одним із напрямків, який згадав радник, є Гомель (Білорусь) – Київ.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Олексій Арестоич, який в українців асоціюється з виключно заспокійливими заявами, та став одним з улюбленців поруч з мером Миколаєва Віталієм Кімом, розповів, що ворог доставляє підкріплення саме залізницею.

Арестович уточнив, що "тотальна рейкова війна" стосується тільки залізної дороги на півдні України, тобто тієї території, яку тимчасово контролюють окупанти.

"Тільки необхідно суворо врахувати, що шляхи повідомлення охороняються супротивником. Зрив постачання противника залізницею може радикально змінити ситуацію на нашу користь", - заявив політик.

Нагадаємо, раніше у путіна затримали заступника директора Росгвардії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", окупанти шукають українські патрони для самострілів, щоб втекти в госпіталь.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський показав світу російську агресію в усій красі.