Роман Костенко, народний депутат України та полковник СБУ, розповів, що Збройні сили України створили для росії нові труднощі, відкривши фронт у Курській області. Цей район був погано захищений російськими військами, і ЗСУ скористалися цим, щоб розпочати там активні дії.

Костенко сказав, що Україна має кілька варіантів для подальшого розвитку подій. ЗСУ можуть продовжувати наступ, розширюючи свою зону контролю, якщо достатньо резервів і можливостей. Противник намагається підтягнути свої війська, але не може зупинити наступ українців.

Скрін, Facebook ЗСУ
Скрін, Facebook ЗСУ

"Варіантів розвитку дій ЗСУ на Курщині може бути декілька. По-перше, ми можемо продовжувати наступ, і це залежить від наших резервів, можливостей, а також від того, як ворог буде перекидати свої резерви. Противник перекидає потроху, але все одно у нього ще немає можливості зупинити фронт. Головне – ми просуваємося, розширюємо плацдарм. Відповідно, перший варіант – ми можемо далі просуватися. Другий варіант – ми стаємо, закопуємося, робимо лінії оборони й тримаємо їх", – сказав Роман.

Головне у цій операції те, що Україна нав'язала свої умови на новому напрямі, показавши, що росія погано підготувалася до захисту своїх кордонів у цьому районі. ЗСУ показали, що можуть не лише захищатися, а й атакувати на російській території, що сильно впливає на перебіг війни та змушує росію шукати нові способи реагувати.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Звільнити окупований Донбас можна лише штурмом
Звільнити окупований Донбас можна лише штурмом

"Нам і розвідка доповідала про захищеність кордонів рф, приблизно такою, якою була на Курщині, – строковики, фсбшники, прикордонники, якісь "зуби дракона" та побудовані лінії оборони, які проривають наші десантники. ми показали головне – що і на тому боці ми будемо діяти так само, вражатимемо і захоплюватимемо там об'єкти. операції ще попереду і вони будуть згубними для рф", – заявив Костенко.

Нагадаємо, мешканці Курська говорять українською і не опираються ВСУ: психолог розповів про "велику стратегію" Путіна

Раніше ми писали про те, що Володимир путін розсмішив росіян "космічними військами" в Курську: "Просять щось серйозніше, ніж АК"

Крім того, Знай.ua повідомляв, скандал з "Охматдитом" може загальмувати відновлення України: наслідки будуть плачевними