Українські сили оборони увійшли на територію Курської області у росії та не зустріли жодного опору від місцевих жителів. Здається дивним, але чому так відбувається? Соціальний психолог та письменник Олег Покальчук пояснив це в ексклюзивному коментарі для "Апострофа".

За його словами, дивуватися тут нема чому. За час свого правління Путін перетворив росію на якусь подобу Радянського Союзу. Якщо згадати історію, в СРСР люди не протестували, навіть коли танки заходили до Угорщини 1956 року або до Чехословаччини 1968 року. Тож опору від росіян чекати не варто.

Путін, росіяни / фото: ТСН
Путін, росіяни / фото: ТСН

Покальчук пояснює, що російська пропаганда роками створювала образ "радянського народу", якому нібито нічого не належить і нічого захищати. У СРСР казали: "все навколо колгоспне, все навколо моє" , тобто нічиє. Навіщо захищати те, що не належить тобі особисто?

Він також зазначає, що росіяни не готові захищати свої цінності, якщо вони суперечать державним. У росії немає справжнього громадянського суспільства, тому що в тоталітарних країнах воно становить загрозу владі, і влада робить все, щоб її не було.

Популярні новини зараз
Колекціонери змагатимуться за ці 50 копійок: у вашому гаманці може бути скарб на тисячі гривень Нові комунальні тарифи з 1 жовтня: українцям доведеться платити вдвічі більше Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Російська влада виховала народ як споживача благ, який звик отримувати все задарма і не нести відповідальності за своє майбутнє. Їх влаштовує влада, яка все вирішує за них, чи то місцеві "царки", чи то "великий стратег" Путін.

Робоча поїздка Путіна
Робоча поїздка Путіна

Тому в Курській області не виникло жодного партизанського руху. Пропаганда вселяла росіянам, що партизанщина – це погано, асоціюючи її з чимось на зразок тероризму, як опір чеченців у 90-ті роки.

Однак варто зазначити, що менталітет росіян може відрізнятись у різних регіонах. Москва та Санкт-Петербург – це одне, а республіки Кавказу чи прикордонні регіони – зовсім інше. Курська область, наприклад, завжди мала тісні економічні зв'язки з Україною, що робить її ближче за духом. Але все ж таки, за словами Покальчука, не варто судити росіян по собі.

Читайте також: чи буде на росії нова хвиля мобілізації, Путін стоїть перед складним вибором

Раніше ми писали, росіяни озвіріють після Курська: екстрасенс пояснила, коли чекати масованого обстрілу

Також стало відомо, що росіяни відправляють молодь із бідних країн Африки та Азії "на забій": заради чого вони погодилися