Повномасштабна війна в Україні набула нових, безпрецедентних форм, які виходять за межі традиційних уявлень про збройні конфлікти...

Про це заявив військовослужбовець Семен Салатенко в інтерв'ю "Суспільному", аналізуючи поточну ситуацію та можливі наслідки для нашої країни.

Воїни ЗСУ. Фото: "ТРО Медіа"
Воїни ЗСУ. Фото: "ТРО Медіа"

За спостереженнями Салатенка, конфлікт пройшов кілька етапів трансформації. Перший етап, що тривав з 2014 до 2022 року, порівнює з афганською війною.

Другий етап, що охоплює 2022 та першу половину 2023 року, характеризувався як класична війна XX століття з використанням танків, артилерії та авіації.

Популярні новини зараз
Ще і не почали відпочивати: школярам доведеться сісти за парти вже через місяць і навчатись по суботах Жителі трьох областей зможуть не платити за газ цієї зими: кому допоможуть Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар
Показати ще

Починаючи з другої половини 2023 року, на його думку, ми вступили в епоху "війни дронів", де технології відіграють ключову роль. Будь-яка тривала війна, за його словами, призводить до появи нових видів озброєнь та тактик ведення бойових дій.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Щодо перспектив завершення конфлікту, військовий налаштований песимістично. Він вважає, що війна ще далека від свого завершення і може тривати довгий час.

Нагадаємо, воїни ЗСУ навчилися "воювати" простими палицями проти окупантів: є перший "мінус"

Як повідомляв "Знай.uа", війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР

Знай.ua писав, більше ракет зробити неможливо: в ГУР розкрили деталі військового виробництва окупантів