Дефіцит боєприпасів та військового обладнання, що викликали затримки допомоги із США, може зробити нинішню лінію фронту дуже вразливою. Цим можуть скористатися російські війська для раптового прориву.

Про це зазначає Інститут вивчення війни ISW.

За даними джерела, російські війська продовжуватимуть поточні наступальні дії з метою дестабілізації українських оборонних ліній навесні 2024 року.

Одночасно вони готуватимуться до можливих нових наступальних дій влітку.

Російські окупанти, фото з вільних джерел
Російські окупанти, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Надання допомоги Заходу у сфері безпеки, ймовірно, відіграє вирішальну роль у спроможності України зараз утримувати територію та відобразити новий російський наступ у найближчі місяці", - вважають аналітики.

ISW зазначає, що гостра нестача систем протиповітряної оборони та ракет, ймовірно, різко зменшить здатність України захищатися від російських ударів як у тилу, так і на передовий протягом найближчих тижнів.

Окупанти, glavcom
Окупанти, glavcom

ISW зазначив, що те, що Росія зберігає ініціативу на всьому театрі бойових дій, збільшує ризики такого розвитку подій, дозволяючи російському військовому командуванню на власний розсуд збільшувати або зменшувати інтенсивність операцій на будь-якій ділянці лінії фронту.

ISW зазначає, що українські військові, ймовірно, намагаються пом'якшити проблеми, спричинені нестачею боєприпасів та визначають пріоритетні ділянки на фронті.
Але, на думку військових аналітиків, це ховає ризики для українських сил.

Німецьке видання Der Spiegel опублікувало 12 березня інтерв'ю з неназваними українськими командирами, які заявили, що майже всі українські частини та з'єднання страждають від дефіциту боєприпасів та військового обладнання.

Видання зазначило, що українські підрозділи можуть утримувати свої нинішні позиції лише тому, що російські війська не "атакують на повну силу".

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський попередив, що існує загроза просування російських підрозділів у глиб українських формувань на певних ділянках фронту.

Нагадаємо, росія відчує, що таке біль: астролог показала, чого чекати на агресор навесні 2024 року.

Раніше повідомлялося, українцям хочуть підняти виплати вдвічі: хто зможе на них розраховувати.

Також, у Росії ламаються літаки Путіна.