Російські війська перекинули ракетні комплекси "Бастіон-П" на територію тимчасово окупованого Криму. Але окупанти навряд чи влаштовуватиме масовані атаки із застосуванням лише цього виду озброєння.

Окрім цього українським військовим відомо, де зараз розміщені берегові комплекси. Про це повідомила Наталія Гуменюк - керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України в ефірі телемарафону новин.

Наталія Гуменюк. Фото скріншот з Youtube
Наталія Гуменюк. Фото скріншот з Youtube

За словами очільниці, те, що російські війська застосовуватимуть "Бастіон-П" це очевидно. Але з цього комплексу окупанти можуть запускати і ракети типу "Онікс", яким дуже важко протидіяти, адже вони складні для виявлення.

"Нам відомо, де вони, а те, що росіяни їх застосовуватимуть, – це очевидно. Оскільки це один із тих засобів тиску, якому дуже складно протидіяти. Ракети типу "Онікс" мають особливі характеристики, це протикорабельні ракети, що йдуть на дуже низькій висоті, складні для виявлення, протидіяти їм можуть лише особливі комплекси ППО " - повідомила Гуменюк.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

ППО в Києві, скріншот: YouTube
ППО в Києві, скріншот: YouTube

Однак Гуменюк зазначила, що таких ракет в росіян мало і вони їх економлять. Тому, масованих атак "Оніксами" очікувати не варто, але їх можуть комбінувати з іншими видами озброєння.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, будуть відвойовувати всі позиції: військовий експерт попередив на яких напрямках атака ворога буде найактивнішою

Раніше портал Знай інформував, нардеп дала невтішний прогноз через затримку західної зброї: "Високі шанси втратити Харків"

Також наш портал повідомляв, ядерна зброя проти України: в ГУР попередили про плани росії