Окупанти нерідко прив'язує масовані атаки по України із символічними датами. Однак у найближчий час ворог може здійснити масований обстріл значно раніше, ніж 24 лютого.

Про це заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Обстріл / фото: Знай.ua
Обстріл / фото: Знай.ua

Вона припускає, що ворог постійно аналізує свої атаки і намагається бити тоді, коли українці цього не чекають.

"Виключати цього не можна. Аналітика також свідчить про те, що не обов'язково це буде прив'язано вже до конкретної дати. Ми спостерігали за час повномаштабного вторгнення, що розуміючи нашу аналітику, ворог теж робить свою, і намагається створити ефект певної несподіванки", - відзначила Гуменюк.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як приклад, Гуменюк нагадала обстріли, які відбувалися напередодні Великодня або після значущих дат, коли українці вже встигли "розслабитися".

Обстріли. Фото: Youtube
Обстріли. Фото: Youtube

Очільниця пресцентру зазначає про те, що потрібно завжди "тримати руку на пульсі" та під час повітряної тривоги ходити до укриття, адже у окупантів багато зброї, і не тільки масована атака може завдати суттєвої шкоди.

"У ворога достатньо зброї, у тому числі далекобійної, але вона потребують певного часу на підготовку масованих атак, і не тільки масована атака зрештою може завдати суттєвої шкоди. Час від час ми бачимо це по зведеннях ворог здійснює і точкові ракетні атаки, перевіряючи здатність сил протиповітряної оборони, їх розташування, переорієнтацію і т.д.", - додала Гуменюк.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Ми все одно помремо": радниця Залужного попросила українців не боятися повісток, а матерів - не плакати

Раніше портал Знай інформував, військовий експерт розповів, якою може бути стратегія ЗСУ на 2024 рік

Також наш портал повідомляв, генерал попередив про новий штурм Києва: окупанти перегруповують сили