Олександр Коваленко – військово-політичний оглядач пояснив, чому агресор не може постійно нарощувати удари по України. Про це розповіли у Телеграфі.

Часто вони такі атаки проводити не можуть, адже безпілотники треба накопичувати. За січень було здійснено удари 274 дронами такого типу. У грудні вони застосували набагато більше – 625 дронів.

Іранські дрони, фото з відкритих джерел
Іранські дрони, фото з відкритих джерел

Після грудня наймасовішим за ударами безпілотниками виявився вересень. Тоді окупанти завдавали удари 504 дронами. Також "продуктивний" був і травень – з 406 дронами.

Уже в січні цього року ворог наглядно показав, що єдиного боєкомплекту для здійснення нальотів у нього немає. Тобто атаки не можуть бути систематизованими по деяким причинам. Вони залежать від іранських поставок , а його потужностей не вистачає для постійних масованих нальотів на міста України. Щодо тенденцій – перед масовими нальотами є місяць мінімум, коли удари стають найменш інтенсивними.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

нічна атака дронами окупантів на Київ 30 травня
нічна атака дронами окупантів на Київ 30 травня

Іншими словами, перед масивними атаками росіянам довелось економити на боєприпасах. Але це не означає, що Іран не в змозі накопичувати потужність виробництва. Дані потужності є і вони навіть можуть бути більшими, ніж у росії. Тому не виключено, що у цьому році вони можуть наростити виробництво, достатнє для постійних атак росією.

Тож, не виключено, що наступний серйозний наліт шахідами може плануватись травні. Цього періоду якраз достатньо для накопичення більш-менш серйозного арсеналу дронів.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, підпалів військкоматів стає все більше – люди незадоволені, але це нічого не змінить

Раніше наш портал інформував, військовий експерт розповів, якою може бути стратегія ЗСУ на 2024 рік

Також портал Знай повідомляв, росіяни будуть запускати дрони, і там щось буде нове, не таке, як раніше, - Анна Атаманова