У окупантів у країні спалахнула хвиля народного протесту незвичайним способом – все частіше з'являється відео чи інформація про черговий підпал військкоматів.

Ці акти непокори свідчать про невдоволення війною і мобілізацією серед росіян. За даними британської розвідки, від початку повномасштабного вторгнення в Україну на території РФ зафіксували 220 нападів на військкомати. Причому половина з них сталася лише за останні півроку – з липня до грудня 2023 року. Тобто кількість підпалів подвоїлася, демонструючи зростання народного гніву.

Мобілізація в росії, фото з вільних джерел
Мобілізація в росії, фото з вільних джерел

Російські пропагандисти, звісно, ​​стверджують, що це справа рук західних спецслужб. Але реальні причини прозаїчніші – все більше росіян незадоволені. Хоча, за традицією, нічого й не зроблять, бо люблять "терпіти".

Російське керівництво особливо гостро реагує саме на напади на військкомати, звинувачуючи паліїв у тероризмі та державній зраді. Адже це б'є прямо в серці машини мобілізації та війни.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Крім військкоматів, протест зростає і в інших сферах. Наприклад, у січні в Росії підпалили кілька релейних шаф на залізниці та подібні об'єкти, які забезпечували логістику оккупантів в Україні.

Мобілізація в росії, фото з вільних джерел
Мобілізація в росії, фото з вільних джерел

Тож, незважаючи на жорстокі репресії з боку влади, все більше росіян піднімає голос проти війни та мобілізації. Однак, знову-таки, цього не достатньо для того, щоб окупанти пішли з нашої території. А нам треба продовжувати допомагати ЗСУ.

Нагадаємо, планують потужні атаки: у Силах оборони попередили про нову тактику застосування "Шахедів"

Як повідомляв "Знай.uа", ЗСУ використовують "особливу" тактику, пов'язуючи радянські танки та Abrams від США: "Вони можуть..."

Знай.ua писав, окупант "зустрівся" віч-на-віч з FPV-дроном воїнів ЗСУ: "Найтупший росіянин"