Наталія Гуменюк – начальниця об’єднаного координаційного прес-центру Сил Оборони, розповіла, що ворог готує ворожі атаки.

За її словами, вчора ворог наніс атаку на південь Україні за допомогою ударних безпілотних апаратів. Але застосування шахедів було не звичним. Про це вона розповіла на ефірі телеканалу Еспресо.

Наталія Гуменюк. Фото скріншот з Youtube
Наталія Гуменюк. Фото скріншот з Youtube

Вони були запущені зрізних напрямків: з акваторії Чорного моря, з тимчасово окупованого Криму, східного узбережжя Азовського моря. Вони заходили на удар та маневрували, проходили надзвичайно низько над водою, так, щоб нашим силам ППО було складно їх виявити. Вони відразу заходили з напрямку житлових кварталів. Спостерігається зміна тактики, для того, щоб виснажити сили ППО. Також ці атаки спрямовані на розвідку перед майбутніми потужними масованими ударами.

удар "шахедами" по оздоровчому табору
удар "шахедами" по оздоровчому табору

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Але, за словами Гуменюк, наразі застосування безпілотників відбувається меншими групами. Зазвичай, вони розгалужені, або геть зосереджені та летять щільно в ряд. Це нова тактика розвідки, яка спрямована на вивідування та спроможність наших засобів ППО. Після збиття розвідувального літака А-50, вони намагаються змістити акценти в діяльності розвідки ворога. Саме тому шахіди використовуються невеликими партіями.

Обстріл / фото: Знай.ua
Обстріл / фото: Знай.ua

Ввечері, 24 січня ворог спрямував безпілотні ударні апарати на Одесу. Постраждали 4 людини, яким надали допомогу на місці. Одну жінку вдалось деблокувати з-під завалів.

Нагадаємо,портал Знай, інформував, поміщається в кишеню: окупанти створили "плащ-невидимку", що маскує від тепловізорів

Раніше на порталі Знай повідомлялося, російські окупанти отримали "у бій" порожні банки: "Згадають нас добрим словом"

Також, наш портал інформував, окупант "зустрівся" віч-на-віч з FPV-дроном воїнів ЗСУ: "Найт*пший росіянин"