Хоча б раз, але ви чули міркування своїх знайомих про те, як безглуздо вчинив Леонід Кучма, коли віддав ядерні ракети 1994 року, виконуючи умови Будапештського меморандуму.

Можливо, ви самі були учасником такої дискусії. У світлі новин про те, що росія дала навіть своє ядерне озброєння сусідній Білорусі, логічно постає питання і про те, чи поверне Україна собі ядерний статус. Про це розповів секретар РНБО Олексій Данилов.

Ядерна зброя, скріншот: YouTube
Ядерна зброя, скріншот: YouTube

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов вважає, що Україна навряд чи зможе поновити статус ядерної держави. Як зазначив він в ефірі телемарафону, питання не лише у політичній волі, а й у технологічних моментах.

Так, журналісти запитали Данилова, чи можуть гарантії безпеки для України передбачати наявність у нашої країни ядерної зброї в якомусь вигляді.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Він зазначив, що з огляду на той арсенал ядерної зброї, який було вилучено в України, це навряд чи можливо.

"І не лише з якихось політичних питань, а й з технологічних. Це дуже складна ситуація. Ті міжконтинентальні ракети, які були на території нашої країни, – це складна річ", – наголосив секретар РНБО .

Олексій Данілов, фото: Знай.ua
Олексій Данілов, фото: Знай.ua

Данилов зазначив, що є країни, які не мають своєї ядерної зброї, але їм її надають союзники по НАТО. Він підкреслив, що наразі невідомо, чи така процедура діятиме у разі України.

"Це складна, відповідальна та важка робота" , - підсумував він.

Нагадаємо, що у ЗСУ заявили, що росія не обстрілюватиме Україну ракетами цієї зими: "Взимку битиму...".

Раніше ми повідомляли, що ЗСУ відпрацьовують нову тактику і росіяни в паніці біжать: "Контрнаступ не провалився, але він..."

Також стало відомо, що Білорусь не запускала ракети Україною: командир полку Калиновського заявив про маніпуляцію росії.