У середу, 12 липня, у Вільнюсі (Литва) пройшов другий і заключний день саміту НАТО.

Відбулося інавгураційне засідання Ради Україна-НАТО, а президент Володимир Зеленський на полях саміту зустрівся із Джо Байденом. Зокрема, Президент України зрадів результатам саміту, але зазначив, що вони були б набагато успішнішими, якби наша країна отримала запрошення до альянсу. Не обійшлося і без слів, що обнадійують, від Президента США.

Байден, фото з відкритих джерел
Байден, фото з відкритих джерел

Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів про те, через скільки після закінчення війни Україна вступить до НАТО, Джо Байден пожартував:

"Година і 20 хвилин. Ви ставите дійсно проникливі питання".

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

На усмішку Володимира Зеленського було зрозуміло, що йому така відповідь від американського лідера сподобалася.

"Україна буде в НАТО, як тільки ситуація з безпекою буде стабілізована", - зазначив Зеленський.

Окремо український президент також розповів про зустріч з Байденом.

"Зустріч удвічі довша, ніж планувалося, і саме така змістовна, як треба. Якби протокол не зупинив зустріч, ми б говорили ще довше. Усі теми: тривала підтримка, зброя, політика, НАТО. Виразно бачимо, як завершити цю війну нашою спільною перемогою".

Байден та Зеленський, фото пресслужба ОП
Байден та Зеленський, фото пресслужба ОП

Нагадаємо, що "Важлива перемога України на шляху до НАТО": чим завершився саміт у Вільнюсі.

Раніше ми повідомляли про закінчення війни за 5 хвилин: Зеленський пояснив, як "легко" можна було забути почате окупантами 24 лютого.