На початку повномашстабної війни в Україні багато говорили про можливі переговори з диктатором володимиром путіним.

Нині ж весь народ та президент Зеленський проти будь-яких переговорів до моменту повернення України до кордонів 1991 року. Але різні експерти продовжують висувати свої теорії щодо мирного завершення війни і навіть більше, припускають, яким чином Захід схилить до цього Володимира Зеленського.

Володимир Зеленський, фото: Офіс президента України
Володимир Зеленський, фото: Офіс президента України

Для Заходу є двома різними проблемами залучення Володимира Зеленського та Володимира Путіна до можливих "мирних переговорів".

Про це пише Картер Малкасян, історик, завідувач кафедри оборонного аналізу Військово-морської аспірантури, ексрадник американського військового командування в Афганістані у статті Foreign Affairs.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Щоб умовити Зеленського на компроміс, Вашингтон та європейські держави мають із ним тісно консультуватися під час вироблення формату переговорів, а також забезпечити його представникам центральну роль на переговорах. Що ще важливіше, їм слід прив'язати повоєнну допомогу Україні до готовності останньої піти на поступки" , - сказав він.

Володимир Зеленський, фото Знай.ua
Володимир Зеленський, фото Знай.ua

Автор зазначає, що Києву напевно захочеться гарантії безпеки як частина такої угоди. Малкосян констатує, що набагато менше існує варіантів подолати ще одну перешкоду: володимира путіна.

"Його впертість може стати непереборною. У США та країн НАТО немає надійних важелів впливу на путіна, якщо він дійсно не зважає на втрати на війні... Вашингтон і союзники мають обмежений доступ до Росії і надто слабке розуміння внутрішньополітичних процесів у цій країні, щоб гарантувати успіх. Надії на усунення путіна від влади здаються ще туманнішими", - пише експерт.

Володимир Путін, кадр із зустрічі з матерями
Володимир Путін, кадр із зустрічі з матерями

Нагадаємо, що британський військовий втік із НАТО , щоб допомогти Україні на війні: його мама росіянка.

Раніше ми повідомляли, що переговори Зеленського та путіна можуть бути у вересні: таролог розповіла про перемогу України у війні.