Після того, як стало відомо про відправлення горе-заколотника Євгена Пригожина до Білорусі, українці занерухали.

Мало того, що слідом за ним туди попрямує і частина його ПВК "Вагнер" Ю, то ще й Рівненська АЕС перебуває в небезпечній близькості до земель диктатора Лукашенка. А від друга володимира путіна можна очікувати чого завгодно не без допомоги російського царька. Тож чи існує небезпека з боку Білорусі, чи буде нова хвиля паніки щодо чергового "настання" на північ нашої країни.

Кордон з Білоруссю, скріншот: YouTube
Кордон з Білоруссю, скріншот: YouTube

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв повідомив, що загрози наступу з півночі для України на цьому етапі немає.

"Саме нині у смузі відповідальності Північного угруповання військ безпосередньої загрози наступальних дій наземних сил для України з боку Білорусі та Росії немає" , - повідомив він.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Наєв додав, що якщо загрози наступу з Білорусі зростатимуть, то сили та засоби для захисту на півночі країни будуть збільшені. Крім того, вживатимуться й інші заходи, спрямовані на підвищення оборонних здібностей ЗСУ у цій операційній зоні.

Також, за словами генерала, розвідка продовжує працювати, щодня отримуючи дані від іноземних партнерів ЗСУ з обміну інформацією.

А поки що українці очікують контрнаступу ЗСУ, то глава розвідки Кирило Буданов прокоментував наші кроки щодо деокупації територій:

"Йде контрнаступ. Успіх буде, але пізніше. Хочу нагадати вам цю відому історію з Бахмутом. Росіяни атакували його понад 10 місяців. Наше завдання трохи більше, ніж Бахмут, але у нас трохи менше 10 місяців часу".

Кирило Буданов, фото: Знай.ua
Кирило Буданов, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що британський військовий втік із НАТО , щоб допомогти Україні на війні: його мама росіянка.

Раніше ми повідомляли, що переговори Зеленського та путіна можуть бути у вересні: таролог розповіла про перемогу України у війні.