Попри всі істерики з боку Кремля та верески радості, у США не підтверджують знищення окупантами жодної установки HIMARS в Україні.

Про це повідомляє портал The Hill.

У Білому домі зазначили, що станом на 5 січня вони не можуть підтвердити заяви офіційної Москви про знищення в Україні жодної РСЗВ HIMARS, які з літа постачає на фронт Пентагон.

Робота Himars, скріншот: YouTube
Робота Himars, скріншот: YouTube

У Міноборони Росії зазначили, що в ході спеціальної операції було знищено відразу дві таких установки, але це все на словах. Жодних доказів цьому немає.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Представник з питань національної безпеки США Джон Кірбі вже встиг це спростувати, і заявив, що бачив усі ці заяви, але можна зробити висновок про те, що це все частина дезінформаційної політики диктатора путіна.

Вистріл з HIMARS.Фото: скриншот Telegram
Вистріл з HIMARS.Фото: скриншот Telegram

Давайте будемо дуже відвертими. Це війна Росії проти України. І Путін може скільки завгодно стверджувати, що це якась боротьба проти Заходу, що це життєво важливо для його безпеки, що це США проти Росії, що це НАТО проти Росії – ми всі знаємо, що це повна нісенітниця. Росія – це той, хто вчинив насильство проти українського народу в масштабах, які є цілком історичними та безпрецедентними. Джон Кірбі

У США запевнили, що допомагають і продовжуватимуть допомагати Україні, скільки б не зайняло часу та сил. Все для того, щоб раз і назавжди позбавитися російської агресії.

HIMARS в роботі. Фото: скриншот YouTube
HIMARS в роботі. Фото: скриншот YouTube

Нагадаємо, що петля на шиї путина затяглася міцніше після удару ЗСУ по Макіївці: у всьому винні солдати з телефонами

Раніше повідомлялося, що німці зізналися, що Шольц все ще спілкується з шаленим диктатором: не хоче втрачати зв'язку

Також в Україні не буде жодного "купола": як можна захистити небо