Стало відомо, чому з українського інформаційного простору різко зникли новини про успіхи американських РСЗВ Himars. Чи продовжують вони трощити окупантів на дрібні шматочки.

Про це повідомив відомий український військовий експерт Олег Жданов під час чергового ефіру, де висловлювався про ситуацію на фронті.

На цей раз у нього запитали, куди зникли всі новини про американських Himars, адже ще деякий час тому вся стрічка новин була забита звітами про їх успішне застосування на багатьох ділянках фронту.

Робота Himars, скріншот: YouTube
Робота Himars, скріншот: YouTube

Причина досить проста, і дуже порадує українців. Сталося це тому, що Himars стали нашою буденністю. Збройні сили України регулярно трощать окупантів цим видом озброєння, і тут немає нічого дивного.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

"Сьогодні HIMARS досить багато, їх більше двох десятків в Україні. Вони плідно працюють. Повірте, вони працюють постійно, – заявив експерт. – Усі обстріли мостів через Дніпро, вибухи боєприпасів, знищення районів зосередження живої сили та техніки супротивника... Це все робота HIMARS" - зазначає Олег Жданов.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Зараз РЗСО вже відійшли на другий план у війні Росії проти України, але, звичайно ж, це не применшує їхньої значущості для нас. Завод у США продовжує працювати, і співробітники докладають чималих зусиль для того, щоб збільшити виробництво хоча б до 100 штук за рік, оскільки черга на них розписана на два роки вперед.

Ось наскільки вони потрібні. В Україні таких уже кілька десятків, і окупантам за цей час не вдалося жодного знищити, незважаючи на пропаганду, яку вони поширюють.

Сподіваємося, що незабаром ми вже почуємо таке бажане слово - перемога, а поки що продовжуємо працювати на благо нашої армії.

Нагадаємо, що наступ на Київ, Харків та Чернігів: колишній співробітник СБУ про можливість росіян відкрити другий фронт

Раніше повідомлялося, що пропагандисти дістали методичку з Маріуполя і готуються повністю стерти Херсон.

Також, мобілізація 2022: як відбувається навчання військовозобов'язаних, і чого чекати після