Лідер кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв розповів про настрої на анексованому півострові. На що чекають люди, і чи готові вони до повернення в Україну.

Про це він розповів під час ефіру "Новини. Live".

Мустафа Джемілєв одразу зазначив, що люди на півострові зараз чекають якихось добрих новин. Більшість українців і татар, які там проживають, вірять, що незабаром відбудеться деокупація півострова, і вони зможуть повернутися додому. Що стосується росіян, вони переживають, як з ними поводитиметься українська влада. Тобто вони також не виключають варіанта, що Крим знову буде під українським прапором.

Мустафа Джемілєв. Фото: Youtube
Мустафа Джемілєв. Фото: Youtube

Не оминули вони й тему Кримського мосту. Його окупантська влада збудувала незважаючи на протести української сторони та інших міжнародних організацій. Через цей міст вони вже встигли переправити величезну кількість військ та техніки, і продовжують це робити.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Цей міст також спричинив оперативне захоплення Херсонської та Запорізької областей, і тому українці вважають, що його потрібно підірвати.

Далі заговорили про захист цієї споруди. Чи сильна йде оборона з боку росіян мосту.

Кримський міст, фото: скріншот з відео, фото: ICEYE
Кримський міст, фото: скріншот з відео, фото: ICEYE

"Ну я можу сказати про настрої наших співвітчизників та росіян. Вони в очікуванні, що буде з ними коли Україна прийде. І кораблі теж відійшли від портів. Думаю, що раніше треба його (знищити – ред.), бо продовжуються постачання озброєння та солдат. Я думаю доцільно раніше за нього, це моя думка" - говорити Мустафа Джемілєв.

Нагадаємо, що в ISW передбачили швидке звільнення Херсонської області та втрату росіянами Донецької, у них на втечу залишилося кілька тижнів .

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович про те, як візит Ненсі Пелосі до Вірменії став ще одним ударом для путіна.

Також політичний оглядач передбачив наративи путіна аж до деокупації Криму .