Депутат естонської Рійгікогу Раймонд Кальюлайд розповів, чому Естонія прогне послаблення росії, через війну в Україні, та загарбницьку політику.

У одному з політичних ток-шоу, депутат Рійгікогу Кальюлайд заявив, що у новоу політикумі Естонії нема жодної віри, в тому, що росія стане найближчі десятиліття нормальною країною, нормальним сусідом для Естонії.

Раймонд Кальюлайд. Фото: скриншот з відео
Раймонд Кальюлайд. Фото: скриншот з відео

"В принципі, ми зацікавлені в тому, щоб ви програли цю війну, ми хочемо послабити ваші воєнні можливості щось робити на наступні десятиліття. Ми не хочемо бачити, щоб ви відновлювали свою економіку, ми хочемо навпаки, щоб ті санкції, які ввів Захід, і які вже почали діяти, продовжувалися. Вони вже впливають на здатність воювати російській федерації, вони будуть працювати ще більше і більше", - сказав естонський депутат.

Він підкреслив, що Естонія повністю відмовляється від російської енергії, та їм абсолютно все одно чи повернуться російські туристи, чи ні. Він нагадав слова міністра закордонних справ Естонії, "ми їх тут не чекаємо".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ми себе бачимо тут як Ізраїль, який певного часу бачив себе оточений арабськими країнами, які хотіли знищувати Ізраїль. Тому, що ми бачимо, що робить ваша влада, і ми слухаємо і читаємо, що говорить не лише путін, а й патрушев, герасімов, ваш мєдвєдєв, всі ваші представники росії, в ім'я якого вони зараз воюють та вбивають людей в Україні. Це наша позиція. І нам все одно, хто живе в росії, хороші, або погані. Це не наша справа".

Нагадаємо, ми писали, що радник Міноборони Олексій Копитко назвав причину обстрілів Донецька: "Цей російський шаблон не змінюється вже 8 років".

Як повідомляв "Знай.ua" експерт розповів, як далеко потрібно відкинути росіян, щоб Харків та Миколаїв спали спокійно.

Також "Знай.ua" інформував, що вдалий контрнаступ ЗСУ на Харківщині: як нові стандарти допомагають трощити ворога.