Папа Римський Франциск на сьомий місяць війни схвалив постачання озброєння в Україну. Вважає, що це є морально прийнятним.

Про це він сказав у розмові з журналістами на борту літака під час повернення з триденної поїздки до Казахстану, як повідомляє портал Reuters .

Понтифік одразу зазначає, що принципи «справедливої ​​війни» дають змогу пропорційно використовувати смертоносне озброєння для самозахисту від країни агресора.

Папа Римський, фото: скріншот із відео
Папа Римський, фото: скріншот із відео

Саме тому для Папи Римського постачання західного озброєння в Україну є "морально прийнятними", адже це захищає країни від російської агресії.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Це політичне рішення, яке може бути моральним, морально прийнятним, якщо воно приймається в умовах моралі. Самооборона – це не лише закон, а й прояв любові до Батьківщини. Хто не захищає себе, хто щось не захищає, той її не любить. ", - сказав Франциск.

Нове озброєння ЗСУ, фото: скріншот з відео: скріншот з відео
Нове озброєння ЗСУ, фото: скріншот з відео: скріншот з відео

Далі він відзначив різницю між моральним та аморальним постачанням зброї іншій державі.

Аморальне використання зброї може призвести до нової війни, але це не той варіант.

"Мотивація - це те, що значною мірою визначає моральність цієї дії", - сказав він під кінець.

Але тим часом Франциск також закликав Київ бути відкритим до можливого діалогу.

Папа Римський
Папа Римський

Нагадаємо, що "Днрівці" втікають з фронту: обурені сепаратисти скаржаться на відсутність зброї, їжі та порожні обіцянки

Раніше повідомлялося, що ЗСУ розгромили черговий російський підрозділ: Москва залишилася без оборони на випадок війни з НАТО

Також пропагандисти отримали нову методичку після провалу на Харківщині .