Учасник бойових дій Татул Оганян розповів, як сам взяв у полон цілий екіпаж танку, росіяни погодилися здатися за два бутерброди та за умови, що їх не будуть катувати.

Історія трапилася ще на початку повномасштабного вторгнення. Репортаж розмістили на телеграм-каналі Суспільне.Чернігів.

Захисник України. Фото: скриншот з відео
Захисник України. Фото: скриншот з відео

Російські танкісти здалися в полон за два бутерброди, а колону ворожої техніки зупинили самими лише автоматами та РПГ.

На той момент було так цікаво, смішно, як це так - друга армія світу, а повний екіпаж танку здався в полон за два бутерброди. - розповідає Татул Оганян.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Він розповідає, що біля села Безуглівка проходила російська колона. У одному з танків закінчилось пальне. Танкістів кинули напризволяще, тоді місцевий мешканець вирішив захопити їх у полон.

Захисник України. Фото: скриншот з відео
Захисник України. Фото: скриншот з відео

Вони погодилися здатися за умови, що ми не будемо їх катувати, та нагодуємо. Коли я запитав їх, що вони хочуть, вони сказали, що два дні нічого не їли, якщо можна їм на трьох два бутерброди. Виходить три бойових одиниці - екіпажі танку, здався цивільній особі в полон. - розповів мешканець Чернігівщини.

Потім ці росіяни допомагали їм користуватися своїм танком. Вони погодилися допомагати, якщо їх не змушуватимуть стріляти по своїх.

Рoзбитий танк окупантів. Фото: Telegram
Рoзбитий танк окупантів. Фото: Telegram

Ну то яке питання, проблем не має, не будете стріляти - не треба. Покажіть як нам стріляти, наводити на ціль, стріляти будемо ми самі. На що вони погодилися. Так ми користувалися цим танком.

Врешті решт цих полонених обміняли на українських віськовополонених.

Нагадаємо, ми писали, що готують місце у Мавзолеї поруч із Леніним: путін возить із собою на зустрічі цілий консиліум лікарів.

Як повідомляв "Знай.ua" Україна прийняла ультиматуми Кремля, але путін не захотів закінчувати війну - подробиці березневих переговорів.

Також "Знай.ua" інформував, що народ Грузії може проголосувати на референдумі за початок війни з росією.