Військові в Росії масово почали відмовлятися їхати на війну в Україну. Саме тому командування ухвалило рішення призупинити відправлення нових підрозділів.

Такі дані надали у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. Опублікували його на сторінках відомства у соціальних мережах.

Зазначається, що в частинах, які все ще наразі знаходяться на території Росії, вирішили скасувати заплановані раніше відправки особового складу в Україну. Причиною цього стали масові відмови від участі у бойових діях. Їм уже нема кого відправляти, тому у них ступор.

полонені окупанти
полонені окупанти

"Військовослужбовці 5 окремої танкової бригади 36 армії (Улан-Уде), які пишуть рапорти на звільнення через відмову продовжувати участь у бойових діях в Україні, звільняються зі служби без урахування будь-яких пільг (вислуга років – рік за три, статус ветерана та особовому складу бригади, що перебуває в Україні, надають відпустки виключно за сімейними обставинами (смерть близьких родичів)" - йдеться в повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

До речі, через нестачу особового складу командуванням було ухвалено рішення суттєво скоротити час на реабілітацію. Тобто тепер військовим у госпіталях пом'якшують діагнози, проводять заздалегідь операції, і після цього пропонують повернутися назад на війну в Україну.

мобільний шпиталь «Ковчег»
мобільний шпиталь «Ковчег»

Наприклад, була вже історія, коли після розриву барабанної перетинки вуха та контузії, військового злочинця за три дні виписали зі шпиталю із ув'язненням "отит".

Зараз окупанти намагаються посилити своє угруповання на території окупованої Херсонської області за рахунок вже існуючих ресурсів, але всі ці підрозділи не повністю укомплектовані. Більшість особового складу – чеченці, а також найманці з найбідніших регіонів країни.

Нагадаємо, що Міноборони України показало зворушливі кадри з Кримом, натякаючи на швидке повернення

Раніше повідомлялося, що Японія змінила власне законодавство задля допомоги Україні: російська агресія будь-кого виведе із себе

Також, Олег Жданов нагадав українцям про Херсон: ЗСУ продовжують трощити окупантів .