Кремль намагається викупити в республіках Центральної Азії боєприпаси до радянських артилерійських систем. Справи у путіна складаються якнайкраще, але для України.

Про це повідомили експерти із Головного управління розвідки Міністерства оборони України, дані опубліковані на сторінках відомства у соціальних мережах.

Як зазначається, росіяни всіма силами намагаються уникнути дефіциту боєприпасів, але це не вдається. Доводиться навіть звертатися по допомогу до країн Центральної Азії.

"Нещодавно федеральна служба з військово-технічного співробітництва РФ звернулася до міністерства оборони Республіки Таджикистан із запитом про передачу 220-мм реактивних снарядів до РСЗВ "Ураган". Також росіян цікавлять боєприпаси до 203-мм САУ "ПіонМ-2" -1 і БМП-2, що у великій кількості зберігаються на військових складах Таджикистану" - йдеться у повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

полонені окупанти
полонені окупанти

Крім того, військовим та співробітникам МВС Таджикистану почали приходити пропозиції підписати контракти до ЗС Росії, щоб взяти участь у війні проти України. На щастя, охочих поки що не так багато, проте прихована мобілізація триває.

До речі, у чат випускників Бішкецького вищого військового училища почали надходити цікаві повідомлення.

"Надходять повідомлення з пропозиціями підписати контракти з РФ або однією з приватних військових компаній. Аналогічні гілкові повідомлення поширюються по всій республіці у професійних чатах колишніх військових та співробітників МВС", - продовжують у ГУР МО.

Боєприпаси, фото: ООС
Боєприпаси, фото: ООС

Проблем у росіян щодня все більше, але визнавати цього вони не збираються.

Нагадаємо, що пропагандисти отримали нову методичку після провалу на Харківщині

Раніше повідомлялося, що Олексій Резніков розповів, яке майбутнє чекає на Україну вже найближчим часом .

Також окупант тікає з України хто на чому, педалі горять: у хід йде все - вкрадені автомобілі та велосипеди з порізаними шинами