Український та російський режисер Олександр Роднянський зовсім недавно публікував лист українського письменника Артема Чеха, який зараз перебуває на фронті, у лавах ЗСУ.

Зараз він поділився болючим знімком, зробленим у Маріуполі... але з безліччю людей... узимку - у січні, до війни.

Азовсталь, Маріуполь. Фото: Дмитро Козацький, "Орест"
Азовсталь, Маріуполь. Фото: Дмитро Козацький, "Орест"

"Дуже сильна, по-моєму фотографія - місто напередодні своєї смерті... Красиве, мирне і переважно російськомовне місто, жителі якого не знають, що всього через місяць їхнє життя буде зруйновано... Що російське артилерія та авіація практично зітруть Маріуполь з лиця землі, вбивши при цьому тисячі та тисячі його мирних жителів", - пише він.

Проте цей зимовий, святковий знімок здається йому надихаючим. Він не нагадує йому про трагедію, яка триває вже понад півроку, а про майбутнє. Адже через страждання, горе та жертви – український народ однозначно здійснить подвиг та переможе. А Україна буде процвітаючою, європейською країною, якій довелося сплатити дуже високу ціну за свою волю. Тоді ж Маріуполь повстане із мертвих.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Маріуполь, фото: Instagram
Маріуполь, фото: Instagram

"Ніколи там не була, проте вірю всім серцем, що в Україні Маріуполь буде ще кращим. І обов'язково туди приїду", - пише один із користувачів у коментарях.

Нагадаємо, в Україні можуть звільнити від мобілізації ще дві категорії чоловіків, рішення за нардепами

Як повідомляв "Знай.uа", носилки часів СРСР і палять у трусах: як російські окупанти вирішили боротися з українцями

Знай.uа писав, який період війни став найкривавішим для України: безневинні жертви, що протистоять путіну до останнього дихання