Житель Бучі 64-річний Валентин Дідковський вступив у нерівний бій із російськими окупантами та вийшов із нього переможцем. Неймовірну історію пенсіонера розповіли у пресслужбі Міністерства оборони України.

Валентин Дідковський незадовго до повномасштабної війни вступив до лав районного батальйону тероборони. Його підрозділ навіть не сформувався, коли загарбники вторглися до Бучі, рухаючись у бік столиці. У цей час у місті не було нікого, хто міг би дати відсіч окупантам, тож цю місію взяв на себе 64-річний Валентин, який напередодні отримав у підрозділі кілька протипіхотних гранат та легкий протитанковий гранатомет.

Валентин Дідковський. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
Валентин Дідковський. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

"Це сталося вранці 27 лютого. Я почув гуркіт важкої техніки. Виглянув у хвіртку і побачив, що вони вже доходять до школи — це метрів за триста від мене. Поки готував до бою зброю повз "пройшли" два ворожі БТР і БМПшка. Дивлюся – з іншого боку дуже багато техніки окупантів їде. А тротуаром йдуть рашисти. Один зовсім близько пройшов. Я підскочив до причепа, піднявся на нього, підвівся. Зрозумів, що можу зупинити їх", - згадує Валентин Дідковський.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Чоловік влучним пострілом із гранатомета висадив у повітря бензовоз і добив ворожу піхоту, закидавши їх гранатами. В результаті йому вдалося зупинити цілу колону загарбників.

Раніше портал Знай повідомляв, окупанти знищили Сєвєродонецьк, щоб привезти туди 8000 сосисок у тесті: "На кожного мешканця по одній".

Також наш портал інформував, пропагандист Сергій Миронов прибув до окупованого Луганська та змінив цілі "спецоперації": тепер хочуть ліквідувати Володимира Зеленського.

Крім того, ми писали, чи запаси бурятів вичерпалися? Кремль планує розпочати масовий заклик мешканців Москви.