Стало відомо про те, коли буде звільнено місто Маріуполь від російських окупантів. Українська влада розробляє план для того, щоб швидше повернути людям колишнє життя.

Про це радник міського голови Маріуполя Петро Андрюшенко заявив в ефірі телемарафону FREEДОМ .

На думку чоловіка, зараз влада міста розраховує на його деокупацію ближче до 2023 року. Тобто цього року навряд чи будуть зроблені такі спроби, і всі сили будуть спрямовані на інші напрямки. Проте ніхто кидати наших людей не збирається.

Петро Андрющенко
Петро Андрющенко

"Якщо досить прагматично дивитися у фактах, природно, є лише один фактор – наші збройні сили. Коли будуть готові деокупувати, це робитимуть. Ми розуміємо протяжність лінії фронту і складність прийняття рішень. Ми налаштовуємося на весну-осінь, що ми повернемося додому, плани відновлення. Те, що це буде наступного року максимум, ми в цьому не сумніваємося на сьогоднішній день. Як розвиватиметься – питання нашого військового керівництва", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Зруйнований Маріуполь. Фото: Youtube
Зруйнований Маріуполь. Фото: Youtube

Петро Андрющенко закликав людей триматися і вірити в наші збройні сили. Весь цей період влада підтримуватиме городян як тільки можна. Ідеться і про гуманітарну допомогу, і про евакуацію, і про інші сфери життя. Росіяни ж усі свої обіцянки порушили ще до початку опалювального сезону.

Бійці ВСУ. Фото: скрін youtube
Бійці ВСУ. Фото: скрін youtube

"Є певний прошарок населення, проросійськи налаштований. Він як був, так і є, невеликий. На сьогоднішній день я б оцінив його в 5% від тих, хто перебуває [в окупації]. Це все ті, хто приєднався вже до окупаційної влади в У тому чи іншому вигляді. Найцікавіше, що значна частина проросійськи налаштованих зараз біжать з Маріуполя до Росії, розуміючи, що там не буде світлого майбутнього", - підсумував радник мера.

Нагадаємо, що ООН закликала Латвію пошкодувати радянські пам'ятники: Рига гідно відповіла

Раніше повідомлялося, що гуляйтер Кирило Стремоусов стрімко залишив Херсон: записує "переможні" ролики з Воронежу .

Також, Марк Фейгін розповів, чому крики путіна про "судний день" не можна сприймати серйозно