ЗСУ Віталій Овчаренко розповідає, як насильно мобілізованим мешканцям Донецької та Луганської областей правильно здатися у полон.

На Youtube-каналі він записав відео, у якому радить тим дончанам та луганчанам, яких насильно мобілізували, правильному порядку дій.

Воїн ЗСУ пропонує інструкцію, щоб здатися в полон. Фото: скриншот з відео
Воїн ЗСУ пропонує інструкцію, щоб здатися в полон. Фото: скриншот з відео

Віталій зазначає, що вже двоє людей скористалися ого інструкцією, та були врятовані.

По-перше, щоб здатися у полон, треба зняти з себе білі пов'язки, якими росіяни відзначають себе у війні проти України. Далі треба відстебнути від автомата магазин, і повісити його на ліве плече дулом донизу. Після чого, слід взяти білу шматину у руку, не важливо праву чи ліву, це можуть бути пов'язки, які попередньо зняли і так йти - з піднятими руками у напрямок до солдатів ЗСУ.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Коли ви увійшли у голосовий-зоровий контакт із солдатами ЗСУ, слід беззастережно виконувати все, що кажуть військові адже, щоб уникнути провокацій, захисники перевіряють майбутніх полонених.

Віталій Овчаренко зазначив, що насправді, ні дончани, ні луганчани, не хочуть воювати проти України, і хочуть швидше завершити цю війну, та жити в спокої.

"Чим раніше ви здастеся у полон, тим менше ви скоїте яких-небудь злочинів, на які вас штовхає російська федерація", - зазначив Овчаренко.

Нагадаємо, ми писали, що "друга армія світу" безпощадно нищила HIMARS "калібрами", але є один нюанс.

Як повідомляв "Знай.ua" італійський експерт передбачив, як розвиватимуться події під Херсоном найближчим часом.

Також "Знай.ua" інформував, що росіяни зіткнулися з черговим дефіцитом: збирають озброєння по всьому світу, доки Кремль "не має втрат".