Могло бути першопричиною війни Росії проти України. Вважали, що могли втручатися у політичні справи нашої країни.

Свою думку висловив військовий експерт Олег Жданов на власному YouTube каналі.

Незалежні українці завжди були налаштовані стати частиною європейської сім'ї, і союз із росією вважали надлишком минулого. Вони навіть не намагалися розвиватися, і, як бачимо, по владі 20-річної давності люблять стабільність. Із самого початку нашої незалежності вони намагалися її поглинути, і допомогти цьому повинен був Віктор Янукович. Саме він відмовився підписувати асоціацію з ЄС, що призвело до Євромайдану.

Олег Жданов, військовий експерт
Олег Жданов, військовий експерт

"Майдан 2014 був проти спроби окупації РФ. Саме агресивні дії з боку Росії, спроби політичного поглинання України викликали настрої Майдану як 2004-2005, так і 2013-1014 років. Причина виходу на протест на Майдан була відмова тодішнього президента Януковича підписати ЄС. Ми хотіли європейської інтеграції, ми не хотіли поглинання України Росією. Від цього все почалося . РФ є головним тригером, організатором цієї війни", - наголосив він.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

янукович. Фото: Youtube
янукович. Фото: Youtube

Тодішній президент вибрав Митний Союз із Росією, що означало б за фактом повернення Радянського Союзу. Такий варіант не влаштовував українців і вони відстояли своє право на європейське майбутнє. А ось сам путінський друг боягузливо втік, і живе тепер десь у Росії. Якби не його дії, цього можна було уникнути.

Нагадаємо, що спіймай Кім Чен Іна поки він не заснув: диктатор Північної Кореї побудував 8 особняків, щоб заплутати ворогів

Раніше повідомлялося, що Кадиров хоче гнати росіян на війну голодом та безвихіддю.

Також, Кремль під загрозою в'язниці та тортур збирає "добровольців" для війни в Україні.