У росії дуже мало бажаючих вирушати на війну в Україну, тому Кремль намагається хоч якось залучити добровольців, зокрема вдаючись до шантажу та тортур. Втім, вербують не корінних росіян, а представників інших національностей. Про це повідомляє ГУР Міноборони України у соцмережі facebook.

У Кремлі намагаються залучати до війни іноземних громадян, оскільки росіян, які бажають брати участь у бойових діях, стає дедалі менше. Здебільшого лави окупантів намагаються заповнювати громадянами країн Центральної Азії, яких мотивують підписувати контракт, обіцяючи великі зарплати або за допомогою шантажу.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

"Значну частину "добровольців" у сформованих батальйонах складають викрадені чеченськими силовиками місцеві молоді чоловіки, переважно з сільської місцевості. Під загрозою кримінального переслідування за сфабрикованими звинуваченнями або під тортурами їх змушують підписувати контракти для участі у війні в Україні", - повідомляє.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Організатором викрадень є Рамзан Кадиров, дії якого вже викликають хвилю невдоволення серед місцевого населення.

"Практика викрадення чоловіків для поповнення добровольчих військових підрозділів, що воюють в Україні на догоду Москві, породжує хвилі невдоволення серед жителів Чечні", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, російські окупанти порадували ЗСУ видовищною самоліквідацією: премія Дарвіна знайшла своїх лауреатів.

Також наш портал інформував, що Подоляк підрахував, що росія по громадянських українцях б'є у 73 рази більше, ніж по військових: "Терор населення".

Крім того, наш портал інформував, полонений окупант надивився телевізора, і вирушив воювати через "тиранію Києва" народу Донбасу: "У православних є таке поняття".