Українським військовозобов'язаним чоловікам дозволять виїздити з України терміном на 7 днів, з обов'язковою заставою у 200 тисяч грн.

Завдяки їй військовозобов'язані представники бізнесу матимуть змогу виїхати з України. Але лише на 7 днів та за 200 тисяч гривень.

Виїзд за кордон. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон. Фото: скриншот Youtube

За словами міністерки економіки Юлії Свириденко, послугою "єВідрядження" зможуть скористатися ФОПи і юридичні особи приватної форми власності. Для цього їм потрібно відповідати чітко визначеним критеріям.

Вони мають своєчасно подати податкову звітність, не мати заборгованості зі сплати ЄСВ та виплачувати середню заробітну плату по юридичній особі чи ФОПу не менше 20 тис. грн.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Хочемо відпрацювати послугу та побачити, чи справді ця функція матиме попит, — зазначив член Комітету з цифрової трансформації Сергій Штепа в ефірі телемарафону.

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

У разі неповернення назад, заставні 200 тисяч буде передано до бюджету. У разі повернення в Україну, ці гроші йому повернуться.

На разі у документообігу Постанови або нормативних актів щодо того, як відбуватиметься оформлення відрядження, не оприлюднено. тож маємо лише словам міністра та коротку інформацію в "Дії"

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Нагадаємо, ми писали, що пропагандист Мангушев влаштував стендап із черепом нібито вбитого бійця "Азовсталі".

Як повідомляв "Знай.ua" у Криму заборонили повідомляти про "бавовну": місцевому населенню пропонують нагадати про шкоду паління.

Також "Знай.ua" інформував, окупанти вступили у хоробрий бій з українськими соняшниками та звітували про героїчну перемогу.