В мережі шириться відео про те, як російські військові вдало "винищують" українські війська. Проте, завдяки інтернету фахівцям вдалося встановити походження запису

Російські війська
Російські війська

На відео показано, яке опубліковане ТГ-каналом "Украина Сейчас: новости, война, Россия" видно, як російські військові у полі з соняхами стріляють з огнеметів "Джміль". Також у повідомлення говориться, що у коментарі до відео говориться про те що, що російські військові знищили підрозділи ЗСУ та не допустили їхнього прориву.

Проте, як стверджує автор публікації, те, що відбувається на відео, набагато більше нагадує заняття зі стрільби, ніж реальну бойову операцію. Він наводить такі аргументи: оператор знімає стрілка, стоячи поряд з ним, навіть не намагаючись сховатися від вогню противника. Жодних ознак ЗСУ на відео немає: один снаряд потрапляє в соняшники, інший – просто у поле.

Публікація, Солдат, скриншот: t.me/u_now/64481
Публікація, Солдат, скриншот: t.me/u_now/64481

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Судячи з метаданих (прихованих характеристик) відео, записано ще 31 липня. Проект у програмі для монтажу відео називався "Заняття_1ДШБ_в2", що можна розшифрувати як "заняття 1-го десантно-штурмового батальйону (або бригади)", - пишеться у повідомленні.

Нагадаємо, що не військовий корабель, але також приємно: у Сицилії затонула яхта російського олігарха вартістю $50 млн .

Раніше повідомлялося, що в ГУР назвали кількість російських окупантів в Україні на сьогодні, скільки ще роботи у ЗСУ.

Також в Україну їдуть мікробезпілотники Teledyne Fair Black Hornet, допоможуть розглянути поразку росії в деталях .