В Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України вважають, що на вересень-жовтень припаде вирішальний період війни

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Про це повідомив Представник ГУР МО Вадим Скібіцький в інтерв'ю виданню РБК.

Він не відкидає, що бойові дії можуть тривати у зимній період та до весни. При цьому він зазначає, що з настанням холодів, вони не будуть такими активними, хоча вже є досвід ведення таких боїв.

"Вирішальний період – це буде якраз осінь. Якщо говорити про природні та кліматичні умови – це вересень - жовтень. Далі піде непогода, листопад, зима, але бойові дії продовжаться. Вони можуть бути не такі активні, однак ми маємо досвід застосування збройних сил РФ проти нашої Сумської та Чернігівської областей минулої зими. Незважаючи на те, що вони звідти втекли, біля наших кордонів на території Росії зберігається приблизно 4 батальйонних тактичних груп. Вони, по-перше, здійснюють обстріл нашої території. По-друге, тримають у напрузі і відволікають на себе сили та засоби", - сказав він.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

На думку представника ГУР, за будь-якого розвитку ситуації, зимовий період теж буде складним, бо йтимуть бойові дії, які триматимуть в напрузі Збройні сили України. Крім того, Росія буде використовувати енергетичні ресурси, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні.

"Але ми маємо надію на те, що ті заходи, які ми плануємо, будуть мати успіх. І ми зірвемо ті плани, які є в Російської Федерації і щодо подальшої окупації, і щодо Донецького регіону. Попри те, що нам недостатньо тих ресурсів, які ми маємо, нам допомога надходить, ми плануємо бойові дії. Ми вражаємо їхні пункти управління, склади боєприпасів, живу силу",- зауважив Скібіцький.

Нагадаємо, ми писали, що російські окупанти налякані активними ударами від ЗСУ, і вже не радіють цій війні: бояться не за життя, а за гроші.

Як повідомляв "Знай.ua" Олексій Резніков розкрив усі карти про майбутні провокації путіна, "найгірший сценарій" позаду.

Також "Знай.ua" інформував, що естонський генерал-майор пророкує зміни на фронті в найближчі 2 місяці, зима не завадить планам ЗСУ.