Британські військові не лише передадуть українцям підводні безпілотники, а й навчать ними користуватися

Підводний безпілотник, скрин www.gov.uk
Підводний безпілотник, скрин www.gov.uk

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Як зазначається у повідомленні, з метою виявлення російських мін у водах біля її узбережжя в країну відправлять шість автономних мінно-пошукових машин. Три з них будуть надані зі складів Великої Британії, а ще три будуть придбані у промисловості.

Також британські партнери підкреслили, що через мінування чорноморських портів велика кількість суден, що перевозили продовольство, покинуло акваторію, що призвело до руйнівних наслідків для всього світу. Тому розмінування цих територій важливим.

Популярні новини зараз
Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Тако вже відомо, що розпочався перший транш. Упродовж найближчих місяців десятки військовослужбовців ВМС України навчать користуватися безпілотниками.

"Легкий автономний транспортний засіб призначений для використання в мілководних прибережних умовах, ефективно працює на глибині до 100 м для виявлення, локалізації та ідентифікації мін за допомогою набору датчиків, щоб ВМС України могли їх знищити", - говориться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, російські пропагандисти намагаються переконати жителів окупованих територій у принадах "російського світу": "Ви боїтеся, росія - країна можливостей".

Також наш портал інформував, більшого цинізму ви сьогодні не побачите: диктатор Лукашенка у перерві між запусками ракет із Білорусі привітав українців із Днем Незалежності.