Стало відомо про те, що російські агенти почали шпигувати за українськими військовими під час навчань у Німеччині. Хотіли набратися досвіду перед протистоянням.

Про це стало відомо з об'ємного матеріалу видання Spiegel про шпигуни на території ФРН.

За попередньою інформацією, коли українські бійці вирушили на навчання до Німеччини, російські шпигуни розпочали за ними стеження. Вони намагалися зчитувати дані з мобільних пристроїв громадян України, а також запускали міні-дрони, щоби спостерігати за обстановкою на місцевості.

Навчання, фото: скріншот з відео
Навчання, фото: скріншот з відео

Журналісти також зазначають, що під час різних тренувань поруч із військовими об'єктами в Ідар-Оберштайні та Графенвері з'являлися підозрілі автомобілі, які також, очевидно, належать шпигунам.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Максимально наближаючись до території, вони продовжили зчитувати дані з мобільних телефонів солдатів ЗСУ. Хотіли дізнатися якусь ексклюзивну інформацію, але найімовірніше знову провалилися.

путінські шпіони повсюди
путінські шпіони повсюди

Міні-дрони, до речі, швидко почали випаровуватись, якщо раптом потрапляли в поле зору.

За деякою інформацією, у шпигунів є ще одна мета в країні. Вони намагатимуться організувати диверсії, дати запобігти постачанню озброєння Україні. Все за допомогою умовних терактів під хибним прапором.

Навчання / фото : ООС
Навчання / фото : ООС

Нагадаємо, що Олексій Арестович знову взявся за своє, спрогнозувавши коли армія Росії втектиме з України .

Раніше повідомлялося, що росіяни потрапили у власну пастку в Україні, криваві рештки довелося віддирати зі стінок - перехоплення ГУР МО

Також 20 країн, які довели свою дружбу Україні за шість місяців війни: незмінний лідер — Польща .