Путін вже почав готувати собі наступника, але спочатку його потрібно узгодити з "елітою". Як розвиватимуться подальші події у Кремлі.

На це питання вирішив відповісти аналітик та керівник відділу регіональної політики Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Іжак в інтерв'ю " Новому часу ".

Російському диктатору путін через півтора місяці виповниться вже 70 років. Вік досить значний, тобто довго керувати країною він не зможе, враховуючи всі чутки про його стан здоров'я.

путін, фото: скріншот з відео
путін, фото: скріншот з відео

Найімовірніше йому доведеться відійти від справ, і політичні еліти зіграють у цьому питанні не останню роль.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Найімовірніший сценарій зміни влади - варіант як із розпаду Радянського Союзу. Диктатор міг почати вже шукати собі заміну, яка має бути погоджена з "елітою". Тобто народ знову не зможе обрати собі адекватного уряду.

Лукашенко та путін, фото: скріншот з відео
Лукашенко та путін, фото: скріншот з відео

"Потім виникне така ситуація, як, наприклад, у сучасному Казахстані. Коли, здавалося, ідеально проведений транзит із відходом патріарха завершиться кризою. Однак зараз Росія орієнтується саме на такий сценарій, коли патріарх відходить від крісла президента, проте очолює Раду безпеки та оборони" . і контролює силові структури, ще й, ймовірно, квоту у парламенті", - розповів експерт.

Кремль, фото " Інформатор"
Кремль, фото " Інформатор"

При цьому, не виключено, що станеться щось непередбачуване, чого ніхто не очікує. Сподіваємося, що йдеться про розпад Росії назавжди, і станеться це найближчим часом.

Нагадаємо, що Кирило Буданов розкрив секрет про переломний момент війни, до кінця місяця українці побачать багато сюрпризів .

Раніше повідомлялося, що Олексій Данилов розповів, у який момент путін поставив себе вище за інших лідерів .

Також, Ердоган – агент путіна чи ангел світу: український посол розповів, навіщо Туреччина ретельно наполягає на переговорах .