Вибір командувача свідчить про намір Пентагону створити постійну команду допомоги Україні.

Пентагон надасть операції в Україні назву та призначить їй командувача генерала. Про це вийшов матеріал у Wall Street Journal.

Допомога Україні. Фото: скриншот Youtube
Допомога Україні. Фото: скриншот Youtube

У публікації йдеться, що найближчими тижнями Білий дім планує об'єднати всі зусилля США у сфері військової допомоги Україні, зібравши їх у єдину місію. Після цього операції буде надано власне кодове ім'я, а керівництво нею доручать конкретному генералу, який і очолить американську програму з навчання українських військових та надання допомоги ЗСУ.

Що це означає для України. Це формальне визнання США того факту, що американська армія бере участь у конкретних бойових діях. Після цього Конгрес може почати виділяти союзникам довгострокове цільове фінансування, а також надавати відстрочки в оплаті військових замовлень.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також це може означати, що в рамках "названої" операцій можлива установа будь-яких спеціальних виплат за службу, нагород для військовослужбовців, які беруть у ній участь.

Це свідчить про перехід від одноразових проєктів з допомоги та навчання до довгострокової стратегії, розрахованої на багато років.

Нагадаємо, ми писали, що 20 країн, хто довів свою дружбу Україні за шість місяців війни: незмінна лідерка — Польща.

Як повідомляв "Знай.ua" Сергій Притула показав байрактари, на які українці назбирали 600 млн грн: "зашиті" у вишиванку.

Також "Знай.ua" інформував, що росіяни почали влаштовувати тортури не лише для українців, а й для своїх військових.