Стало відомо про те, чого зараз домагається турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган. Багатьом досі незрозуміла його позиція, адже країна залишається за фактом у нейтралітеті.

Про це вирішив висловитися надзвичайний та повноважний посол України в Японії Сергій Корсунський в ефірі ТСН.

путін і Ердоган, фото: скріншот з відео
путін і Ердоган, фото: скріншот з відео

На думку експерта, у Туреччині сьогодні величезна кількість проблем, які шкодять політичному іміджу Ердогана Саме тому, таким чином він намагається знову підняти свій рейтинг. За свій багатий політичний досвід він уже зумів довести світові, що здатний виходити з різних складних ситуацій, і намагається це зробити вкотре.

Сергій Корсунський, фото: скріншот із відео
Сергій Корсунський, фото: скріншот із відео

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

"Сьогодні Туреччина нічого нового не робить. Вона завжди використовувала своє унікальне геополітичне становище - контроль над протоками. Туреччина продовжує політику, спрямовану на те, щоб вирішити свої національні інтереси. Саме тому вони не закриваються для російських туристів. При цьому вони були б не проти, якби українські туристи приїжджали, але це практично неможливо. Ердоган намагається робити кроки, які у його розумінні, сприяли б стабілізації ситуації" - зазначає Сергій Корсунський.

Зеленський і Ердоган. Фото: скріншот youtube
Зеленський і Ердоган. Фото: скріншот youtube

Туреччина щиро намагається стати посередником між Україною та Росією, але тут виникає логічне питання – що він може запропонувати. В усьому виною політика його колеги путіна, який висуває безмежні ультиматуми. Україна при цьому ніколи на це не піде, на що, можливо, сподівається турецький лідер.

Нагадаємо, що росіянка показала системи ППО, що захищають Крим, і де вони розташовані – гарна допомога військовим

Раніше повідомлялося, що українські "командос" із ЗСУ забезпечують російським окупантам цілодобовий стрес: укладають у землю одного за іншим

Також російські окупанти зривають наступ і масово відмовляються воювати: передумали після зустрічі з ЗСУ