Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, яку помилку щодо України було допущено близько 15 років тому. Це й спричинило поточні наслідки.

Про це чоловік розповів у своєму новому інтерв'ю "Військовому телебаченню України".

Йдеться про 2008 рік, коли відбувався саміт НАТО. Саме тоді розглядався варіант того, щоб Україна та Грузія стали членом Альянсу, але одна країна заблокувала це рішення.

Олексій Резніков, фото: Instagram
Олексій Резніков, фото: Instagram

Йдеться про Німеччину, і якби не ця дія, то війни можна було б уникнути.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"З деяких джерел я знаю точно, що американці були готові ухвалити політичне рішення щодо включення України та Грузії до НАТО", - запевнив він.

Німеччина ще тоді була у своєму репертуарі і постійно боялася того, що скажуть на це в Кремлі. Як показує практика, робити цього не потрібно, путіна можна було зупинити ще тоді.

Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube
Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube

"Була категорична позиція Ангели Меркель проти цього. Вона взяла своє. Німеччина переконувала, що не потрібна ескалація з Росією, не треба сваритися з Путіним. Це була найбільша помилка. Тоді НАТО прийняло рішення про політику відкритих дверей, чим все одно розлютило Путіна, і він напав на Грузію. Якби Київ та Тбілісі взяли до Альянсу, то війни у ​​Грузії у 2008 році не було б”, – продовжив Олексій Резніков.

Олексій Рєзніков. Фото: Facebook
Олексій Рєзніков. Фото: Facebook

Після цього 2014 року росія окупувала Донбас із Кримом, і ось зараз розпочала повномасштабну війну.

Нагадаємо, що естонський генерал-майор пророкував зміни на фронті в найближчі 2 місяці, зима не завадить планам ЗСУ

Раніше повідомлялося, що не військовий корабель, але також приємно: у Сицилії затонула яхта російського олігарха вартістю $50 млн .

Також в Україну їдуть мікробезпілотники Teledyne Fair Black Hornet, допоможуть розглянути поразку росії в деталях .