Радник Офісу президента України Олексій Арестович вирішив висловитись про те, як пройшов День незалежності в Україні. Незважаючи на всі загрози, центр ухвалення рішень атакований не був, і він розповів чому.

Розповів про це позаштатний співробітник ОПУ під час своєї чергової розмови з російським журналістом та правозахисником Марком Фейгіним.

Удари були, рекордна кількість тривог теж була, проте, всього жаху, який передрікали військові експерти - не було. Під кінець дня вони вирішили зіпсувати свято, коли атакували Дніпропетровську область, і внаслідок чого загинуло щонайменше 15 людей, але за це вони ще дадуть відповідь, як зазначив чоловік.

Щодо Києва, вони вирішили не атакувати Київ, і причина криється відразу в кількох чинниках. По-перше, в українці столиці розташоване одне з найпотужніших ППО, які здатні збивати практично всі типи ракет.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"По-перше, у Києві дуже багато іноземців. Грохнути якогось американського дипломата чи німецького – це не те, що їм потрібно. Другий момент – тут справді дуже сильна ППО. Не тому, що Київ – столиця і треба прикрити столицю, а тому що – найбільший військово-транспортний вузол і тут також треба прикривати військові об'єкти", – пояснив радник ВП.

Олексій Арестович, фото: Instagram
Олексій Арестович, фото: Instagram

Також зараз росіяни намагаються добити українську владу і змусити до мирних переговорів. Поки що цього немає жодних передумов. Президент не має наміру вести переговори з терористами, поки що на нашій землею щодня помирають люди. Це також невигідно їм, адже з кожною атакою західні партнери готові надавати все більше озброєння.

"Відповідь буде - залізно. Нехай сидять і думають, чи прилетить на голову сьогодні. Прилетить обов'язково, можете навіть не сумніватися. Завтра з ранку будуть уже якісь новини. Максимум доба-дві, якщо треба підготовка, дорозвідка цілей серйозних, жирних. Найближчим часом щось прилетить у відповідь", - сказав він щодо вечірнього обстрілу Дніпропетровської області.

Нагадаємо, що воїн ЗСУ та його бджоли: черкачанин на фронті притулив бджолиний рій у коробці з-під снарядів

Раніше повідомлялося, що росіяни разом із командуванням масово пишуть рапорти про звільнення через страх за своє життя .

Також, путін серйозно налаштований на повернення Радянського Союзу після війни в Україні: у Вірменії вже розпочали промо-кампанію