Норвегія і Великобританія збираються безкоштовно передати Україні низку мікробезпілотників Black Hornet на суму понад $9 мільйонів.

Щодня озброєння нашої країни розширюється, і все завдяки допомозі від західних партнерів. Все це робиться для того, щоб якнайшвидше вигнати російських терористів із нашої землі.

Великобританія та Норвегія передасть БПЛА Teledyne Fair Black Hornet, основною метою якої буде розвідка та ідентифікація цілей.

Teledyne Fair Black Hornet, фото: вільне джерело
Teledyne Fair Black Hornet, фото: вільне джерело

Складаються ці комплекти відразу з двох дронів, а їх вага не більше 1,3 кілограма. Тобто все досить компактно, і легко у використанні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На озброєнні вони в армії Сполучених Штатів Америки з 2018 року і після цього їх закупили також у Міністерстві оборони Франції. Тепер Збройні сили України також їх використовуватимуть, і за їхньої допомоги стануть ще на кілька кроків ближче до перемоги.

Нагадаємо, що Black Hornet – військовий безпілотний мікро-летальний апарат, розроблений установою Prox Dynamics, що в Норвегії.

Teledyne Fair Black Hornet, фото: вільне джерело
Teledyne Fair Black Hornet, фото: вільне джерело

Розміри його досить мобільні – 10×2.5 см. У сам апарат вбудовується камера, яка дозволяє оператору отримати якісні кадри. Як фотографії, і відеоролики.

Завдяки своїм мініатюрним розмірам, "кишеньковий" безпілотник може здійснювати операції в досить складних умовах і передає всю інформацію в реальному часі.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Завдяки цьому, солдати всього за 25 хвилин мають уявлення про ситуацію, що відбувається, і можуть ефективно виконувати свою місію.

Нагадаємо, що Бурятія замість Європи: тепер росіянам не залишили вибору

Раніше повідомлялося, що російський ув'язнений вирушив в Україну через "нудьгу" у СІЗО, але швидко про це пошкодував: вже попрощався з життям

Також Жозеп Боррель вірить у вплив Туреччини на росію і закликав забезпечити закінчення війни в Україні .