Стало відомо, що Сполучені Штати Америки могли почати постачати Україні потужнішу зброю. Роблять тепер це потай, щоб не розкривати повну карту можливостей ЗСУ.

Про це пише видання Politico з посиланням на експертів та джерела.

За їхніми словами, Україна могла давно отримати від своїх західних партнерів потужніше озброєння, яким почали ліквідувати ворожі війська на полі бою. Воно значно перевершує по можливості те, що Вашингтон відправляв публічно всі ці півроку.

Вистріл з HIMARS. Фото: скриншот Telegram
Вистріл з HIMARS. Фото: скриншот Telegram

Зокрема, це могли бути ракети більшої дальності ATACMS та керовані активно-реактивні снаряди Excalibur.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Справа в тому, що на думку колишніх спецназівців США Майкла Вайса і Джеймса Раштона, вибухи на окупованому Кримському півострові є результатом ударів ракет великої дальності, які ЗСУ вже могли отримати.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Згідно з одним із сценарієм, США таємно направили в Україну ракети ATACMS, які мають дальність стрілянини до 300 км.

Також, деякі фахівці відзначили, що в нові поставки входять боєприпаси Excalibur, хоч про це публічно і не заявили. Та й у принципі, у документі зазначено, що у списку наведено не всю допомогу, яку надають США Україні. Вже були неодноразово такі випадки.

"(Коли) ми вперше оголосили про початкове постачання ракет HARM, те, як ми охарактеризували це в оголошенні, не було конкретним. Ми описали, що забезпечуємо протирадіолокаційні можливості", - сказав чиновник.

Воїни ЗСУ. Фото: скрін facebook
Воїни ЗСУ. Фото: скрін facebook

Сподіваємося, що це справді так, і незабаром ми зможемо вигнати росіян із наших земель раз і назавжди.

Нагадаємо, що голубина пошта, ноутбуки та кнопкові телефони: росіяни готуються відмовитися від смартфонів і раді цьому

Раніше повідомлялося, що у російських глибинках закуповують жалобні вінки на мільйони рублів

Також росіяни збираються атакувати цивільні об'єкти – попередила американська розвідка