Український пенсіонер збив російський винищувач за допомогою звичайної рушниці. Героя показали на офіційній сторінці МВС України у соціальній мережі Facebook.

Те, що українці народ непереможний, стало зрозумілим ще в перші дні повномасштабного російського вторгнення. Прості люди, які не мають військового досвіду, робили справжні дива і вселяли страх у російських загарбників своїм бойовим духом. Одним із них став і пенсіонер Валерій Федорович.

Валерій Федорович. Фото: facebook.com/mvs.gov.ua
Валерій Федорович. Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Літній чоловік помітив у небі російський винищувач і, недовго думаючи, взяв у руки рушницю і почав прицільно стріляти. В результаті літак упав. Виявилося, саме цей СУ-34 обстрілював Чернігів, тому своїм вчинком чоловік врятував безліч життів і довів, що українці можуть усі.

"У березні пенсіонер Валерій Федорович взяв свою рушницю і відкрив вогонь по ворожому винищувачу Су-34, який обстрілював Чернігів. Літак упав, а наш герой отримав медаль", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Валерій Федорович також показав, що на згадку залишив собі невеликий "сувенір" - уламок від самого літака.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, військовий аналітик Петро Черник назвав напрямок, який для ЗСУ стане пріоритетним: росіяни намагаються змістити фокус уваги.

Також наш портал інформував, після вибухів у Криму росіяни раптом вирішили перемістити авіабази "від гріха подалі", але знову порушили правила безпеки.

Крім того, ми писали, що в Курській області росії вірять у ЗСУ і наближають нашу перемогу: камаз з "гарматним м'ясом" не доїхав до фронту.