Війна в Україні виявилася прибутковою для заводу "Байрактар" у Туреччині. Тепер вони мають роботи на кілька років уперед.

Про це йдеться у матеріалі агентства Bloomberg.

Компанія Baykar відома своїми безпілотниками Bayraktar TB2 і Bayraktar Akinci. Вони досить успішно показали себе на війні в Україні, через що все це призвело до ажіотажу.

Bayraktar, фото: скріншот з відео
Bayraktar, фото: скріншот з відео

Завод має потужності для виробництва приблизно 20 безпілотників на місяць, і зараз вони мають роботу на наступні три роки. Крім того, турецький виробник переважно зосереджений сьогодні лише на замовленнях для України.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Вони вже розпочали роботу над новим проектом безпілотника, який називатиметься Bayraktar Kizilelma, і для цього їм доведеться наростити свої виробничі потужності. Допоможе їм у цьому завод в Україні, який почне будуватися вже найближчим часом.

Bayraktar. Фото: скриншот Youtube
Bayraktar. Фото: скриншот Youtube

"Ми бачимо Україну своїм стратегічним партнером. Baykar розпочав будівництво фабрики в Україні, дослідницького центру та центру передового виробництва, де ми хочемо виробляти всі системи. Ми також хочемо зробити Україну виробничою базою", - розповів гендиректор Baykar.

Робота на заводі має розпочатися ближче до кінця 2023 року, а представники компанії запустили підготовчі роботи для того, щоб розпочати будівництво. Навіть попри те, що в Україні триває війна.

Bayraktar, фото: скріншот з відео
Bayraktar, фото: скріншот з відео

Росіяни також були зацікавлені в тому, щоб отримати такі безпілотники собі, і навіть побудувати завод готові, проте позиція турецької компанії гранично зрозуміла - вони проти агресії путіна, і ніколи цього не допустять.

Нагадаємо, що Юрій Романенко відреагував на нападки міжнародників у бік України, звинуватили у веденні війни

Раніше повідомлялося, що росіяни вбили двох його побратимів і отримали миттєву розплату: боєць Іван пообіцяв боротися проти ворога до останнього

Також російські пропагандисти звинуватили Київ у загостренні навколо Тайваню .