Жителі Дагестану почали масово відмовляти від війни в Україні, і втікають, поки їсть можливість назад додому.

Про це повідомляє проект "Верстка", і як вони зазначили, втеча з війни стала досить поширеним для них явищем.

Будинки громадян Дагестану садять на гаупвахту, а також загрожують трибуналом за дезертирство, після чого звільняють зі служби. В особисту справу таким чоловікам ставлять друк "Схильний до зради, брехні та обману». Це означає, що нікуди на роботу їх офіційно вже не візьмуть.

Буряти та дагестанці. Фото: скриншот Youtube
Буряти та дагестанці. Фото: скриншот Youtube

Останні кілька місяців відмовників стало настільки багато, що владі доводиться розміщувати в соціальних мережах оголошення про набір контрактників у військову частину. Раніше таких проблем ніколи не було, оскільки місто Буйнакськ завжди вважалося досить бідним, та іншої роботи там немає.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Мабуть, військові настільки сильно бояться Збройних сил України, що готові провести все життя, що залишилося в злиднях, але, хоча й живими.

Російський окупант, фото: скріншот із відео
Російський окупант, фото: скріншот із відео

"Буйнакськ, у якому проживає багато сільського населення, це навіть не Махачкала. Люди живуть бідно, знайти роботу — велика удача. От і йдуть у військову частину. Держава сама зробила так, що гідні зарплати зараз лише у всього репресивного апарату та військових", - каже родичка одного з відмовників.

Не можна не відзначити того факту, що Дагестан вийшов на перше місце через втрати бойового складу у війні проти України. Вони навіть випередили Бурятію, яка завжди була сумно відома великою кількістю загиблих на інших війнах.

Друк окупантів, фото: вільне джерело
Друк окупантів, фото: вільне джерело

Станом на 28 липня в бойових діях загинули 257 дагестанців та 223 буряти. Майже вдвічі більше, ніж за десять років війни в Афганістані.

Нагадаємо, що воїн ЗСУ поодинці розправився з цілим відділенням російських окупантів: ніхто не врятувався

Раніше повідомлялося, що Гітанас Науседа не бачить сенсу сідати за стіл переговорів з росією, доки вони не ослабнуть .

Також російські окупанти визнали, що кремлівська пропаганда побудована на брехні: закликали родичів не дивитися телевізор