Збройні сили України з кожним днем ​​отримують дедалі більше зброї, яку швидко опановують. З його допомогою ми наближаємо таку довгоочікувану перемогу.

Про це розповіли на сторінці Міністерства оборони України у соціальній мережі Facebook

Наприклад, цього разу йшлося про "Фагот" та "Метіс", які щодня використовуються українськими захисниками для ліквідації російської агресії.

Це переносні протитанкові ракетні комплекси досить універсальні.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Фагот" призначений для того, щоб вражати таки інші броньовані цілі ворога. Також цілком можуть вони впоратися і з вертольотом. Розробка такої системи почалася ще далекого 1963 року, і через 7 років було прийнято озброєння. 1975 року випустили більш модернізований варіант ракети, де значно збільшили дальність польоту. На заході він отримав позначення AT-4 "Spigot".

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

До складу протитанкового ракетного комплексу "Фагот" входить:

  • переносна пускова установка, що складається 9П135;
  • ракети у пускових контейнерах;
  • апаратура для перевірки;
  • запасні частини та інструменти.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Що стосується "Метіса", він трохи новіший за свого побратима. Це комплекс з напівавтоматичною системою керування снарядом призначений для ураження видимих ​​нерухомих і рухомих цілей. Він дозволяє вести ефективну стрілянину по вогневих точках та інших малорозмірних цілей.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що російські окупанти визнали, що кремлівську пропаганду побудовано на брехні: закликали родичів не дивитися телевізор

Раніше повідомлялося, що американський дипломат розповів, чому Україні важливо повернути Крим найближчим часом .

Також, росіяни створили щось, чим можна помити голову, підлоги та комарів відлякати