Стало відомо про те, які протитанкові міни використовують проти ворога Збройні Сили України. У них абсолютно немає шансів.

Про це розповіли в одному з сюжетів на німецькому телебаченні, канал N-tv. Це ще раз підтвердило той факт, що сьогодні професіоналізмом українців захоплюється весь світ.

Використовують вони досить цікаву зброю, і пішла мова про протитанкову міну спрямованої дії PARM (Panzerabwehrrichtmine) у версії DM22.

Сапери, фото: скріншот з відео
Сапери, фото: скріншот з відео

Вона вироблялася в Німеччині ще в кінці 90-х років, і є оновленою, більш потужною версією DM12. Зовні, до речі, нагадує гранатомет.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"На відміну від класичних мін, DM22 встановлюють і маскують уздовж доріг перпендикулярно передбачуваної траєкторії руху ворожої техніки. В процесі установки міну можна запрограмувати на 40 днів очікування. Наводка відбувається за допомогою попередньо встановленого прицілу. При цьому розрахунок йде на удар в борт, де товщина броні значно менше, ніж в лобовій частині" - йдеться в матеріалі.

У такої протитанкової міни є кілька варіантів цілі, і в залежності від мети, удар може бути проведений з відстаней від 2 до 100 метрів. Під час того, як вона вибухає, пороховий заряд викидається в напрямку цілі, що летить зі швидкістю понад 120 кілометрів на годину.

Сапери, фото: скріншот з відео
Сапери, фото: скріншот з відео

Також, за інформацією фахівців, вона здатна пробити броню, яка в кілька міліметрів в товщину. Ворог при зіткненні з такою зброєю отримає численні травми, що звичайно ж не може не радувати.

Нагадаємо, що ЗСУ відправили "посилку" з Javelin прямо в вежу російському танку: розсипався, як старий віз

Також, українські льотчики мають шанс перейти на американські винищувачі F - 15 і F-16, росіянам вже не сховатися

Також, від елітних військ рф не залишилося і сліду, техніка розвалена, ледь тримається