Канада вирішила відновити програму навчань для військових з України. Продовжують показувати свою підтримку не лише на словах, а й на ділі.

Про це повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter український міністр оборони Олексій Рєзніков.

Справа в тому, що нарешті було відновлено програму навчання бійців Збройних сил України та Національної гвардії Unifier. Про це українському голові оборонного відомства повідомила канадська колега Аніта Ананд.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"До 225 канадських військовослужбовців направлені до Великобританії для навчання українських військ. З їхньою допомогою наші солдати стануть нестримною силою", - зазначив голова Міністерства оборони. Після цього він зазначив, що вдячний Канаді за те, що вони продовжують підтримувати нас у такий скрутний час.

Олексій Резніков, фото: скріншот з відео
Олексій Резніков, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що операція Unifier розпочалася ще у 2014 році, і була спрямована на те, щоб реформувати Збройні сили України. У рамках цієї програми канадські експерти проводили навчання українських бійців. Канадський внесок полягає у наданні близько двох сотень військовослужбовців 1-го батальйону Королівського канадського полку, які проходять ротацію кожні 6 місяців.

Навчання ЗСУ, скріншот: Twitter
Навчання ЗСУ, скріншот: Twitter

Ця операція мала закінчитися вже в березні цього року, проте через агресію з боку Росії її вирішили продовжити ще приблизно на три роки.

Сподіваємося, що незабаром усі наші військові повернуться назад, і виженуть російських окупантів із української землі. Це обов'язково станеться колись, однак потрібно ще трохи почекати і вірити у ЗСУ.

Нагадаємо, що Юрій Романенко відреагував на нападки міжнародників у бік України, звинуватили у веденні війни

Раніше повідомлялося, що російські пропагандисти звинуватили Київ у загостренні навколо Тайваню.

Також, партизани на Луганщині підстрелили "народного мера із заступницею" і канули у воду: окупанти досі шукають "сліди"