Міноборони Олексій Резніков заявив, що імовірно Росія веде підготовку до ведення довготривалої військової операції.

Резніков у виступі в Раді закордонних справ ЄС на рівні міністрів оборони за участю генерального секретаря НАТО. Текст опублікований на сторінці Міноборони в Facebook.

"Ми бачимо, як у Херсонській та Запорізькій областях російські окупанти активно ведуть інженерні та фортифікаційні роботи, щоб при необхідності перейти до оборони", - сказав міністр.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Резніков звернувся до європейських колег і керівництва НАТО не дати затягнути конфлікт. Він підкреслив, що Україна дуже зацікавлена в отриманні міжнародної допомоги.

Також готова купувати зброю максимально швидко і в потрібних кількостях.

"Нам потрібні танки, бронемашини, засоби ураження на довгих дистанціях: MLRS, важка артилерія, Авіація, ракети", – підкреслив міністр.

Резніков зазначив, що є потреба у підвищенні ефективності міжнародної допомоги через кращу координацію усіх партнерів.

"Зокрема, зброя, яку ми можемо отримати у вигляді матеріально-технічної допомоги чи за комерційними контрактами, може надійти у короткостроковій, середньостроковій та довгостроковій перспективі", - заявив резніков.

Нагадаємо, раніше військовий експерт Іван Ступак розповів, як у росії ставляться до своїх солдатів

Як повідомляв портал "Знай.ua", журналіст Євген Кисельов розповів, скільки відсотків людей у росії насправді підтримують війну проти України

Також "Знай.ua" писав, що Андрій Бєдняков показав рідних і поділився теплими спогадами про Маріуполь