Розвідка встановила деякі обставини умисного вбивства українських військовополонених у колонії у Оленівці, а ООН запускає місію щодо встановлення фактів щодо обстрілу колонії в Оленівці.

За даними ГУР, допити полонених проводили слідчі так званого "МДБ ДНР" спільно з представниками ПВК "Вагнер" та ФСБ РФ. Під час допитів активно використовувалися фізичні тортури та побої.

Кадри з бараку в Оленівці. Фото: скриншот Youtube
Кадри з бараку в Оленівці. Фото: скриншот Youtube

Такі заходи насамперед були спрямовані на знущання, фізичне приниження, психологічну деморалізацію з метою зламу морально-психологічних якостей українських воїнів.

Допити проводились конвеєрно на регулярній основі, проте не мали успіху. Українські полонені виявили виняткову мужність та незламну силу волі.

У розвідці вважають, що росіяни не мають наміру повертати військовополонених, адже це може бути доказовою базою в Гаазькому суді.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За наявними даними, мінування місця утримання українських бійців було здійснено бойовиками ПВК "Вагнер" з використанням легкозаймистої речовини, що призвело до швидкого розповсюдження пожежі у приміщенні.

ООН запускає власну місію щодо встановлення фактів трагедії в Оленівській колонії, повідомив генсек Гутерреш. Результати нададуть Росії та Україні. Він додав, що сторони конфлікту мають утримуватись від дій, що загрожують мирному населенню.

Нагадаємо, ми писали, що головні фашисти збираються на "антифашистський конгрес": Шойгу зібрався боротися з путіним та росіянами?

Як повідомляв "Знай.ua" Сергій Стерненко показав, на чому спалилася росія, звинувативши Україну у загибелі "Азовців".

Також "Знай.ua" інформував, про тисячі зруйнованих життів через амбіції диктатора путіна: росіяни атакували цивільні об'єкти у 60 разів частіше, ніж військові.