З'явилося підтвердження того, що російських окупантів не можна в жодному разі рахувати за людей. Виконують злочинні вказівки свого командування, через яке страждають мирні жителі.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО України.

За більш ніж 5 місяців повномасштабної війни в Україні росіяни атакували саме цивільні об'єкти у 60 разів частіше, ніж військові. Це тисячі ударів і сотні тисяч зруйнованих життів. Люди залишаються без житла і просто без звичного життя.

"Всупереч заявам Володимира Путіна, що "за жодними цивільними об'єктами російська армія ударів не завдає", за 5 місяців війни Росія атакувала цивільні об'єкти майже в 60 разів частіше, ніж військові. У цифрах це 17,3 тис. ударів по цивільних об'єктах і близько 300 - по військових. Насамперед окупанти завдають ударів по цивільній інфраструктурі міст, розташованих уздовж лінії фронту", - інформує ЦПД.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Зруйнований будинок у Харкові, фото: Telegram Харків зараз
Зруйнований будинок у Харкові, фото: Telegram Харків зараз

Ось вони, наші рятівники, як вони самі люблять про себе говорити. Вони спочатку вважали, що вони нас "звільняють від київського режиму", проте потім усвідомили, що люди тут жили набагато краще, і жодних нацистів не існує.

Руйнування, фото: Facebook
Руйнування, фото: Facebook

При цьому більшість із них продовжує виконувати злочинні накази путіна, і коли хтось говоритиме про невинність простого народу в Росії, можна сміливо наводити цей приклад, адже пуски ракет здійснюються простими громадянами.

У кремлі розраховують, що це сильно демотивує українців, і вони змусять свою владу зупинити війну у будь-який випадок, проте цього ніколи не станеться. На сьогоднішній день пошкоджено чи зруйновано понад 50% всього житлового фонду Маріуполя, Харкова, Чернігова, Бучі, Сєвєродонецька та Лисичанська.

Зруйноване українське місто. Фото: Telegram
Зруйноване українське місто. Фото: Telegram

Нагадаємо, що захисник Азовсталі "Волина" став свідком теракту росіян у Оленівці та сказав правду

Раніше повідомлялося, що на Херсонщині завдяки HIMARS окупанти перетворилися на пил — їхали атакувати Миколаїв

Також, на Росії вигадали нову мету "спецоперації": вже не "визволителі"